The smart Trick of spark plug rosak That Nobody is Discussing

Kena cari wireman dan detect tang mana karan takde. paling penting adakah karan dari bateri sampai ke suis, sampai ke CDI atau komponen penting untuk hidupkan enjin. Mungkin juga wiring motorsikal ada difficulty.. Mungkin quick ni kena hantar pomen buat pemeriksaan Examine satu-satu

Kadangkala wiring yang lama juga boleh menyebabkan kereta kita tersengguk2 di atas jalan dan mati. So di sini korang kena bawak kereta ke bengkel, minta dibuang segala wiring lama yang masih terpasang tetapi tidak digunakan kerana pada wiring alarm yang lama, terdapat transistor yang berfungsi memutuskan bekalan elektrik. So korang kena buang semua yang tidak digunakan ye.

Kejadian ini telah mematahkan muncung penebat. Ia terjadi akubat tekanan yang terlalu ekstrim pada komponen dalaman enjin. Ia terjadi akibat masalah pergerakan valve, campuran udara dan petrol terlalu nipis, ignition timing terlalu awal, atau RON petrol yang terlalu rendah.

Sungguhpun anda masih mengekalkan spark plug standard pada motor anda masalah karbon pada plug tetap boleh berlaku kerana berpunca hal seperti di atas.

Seterusnya,api kecil terhasil tadi akan membakar petrol+udara yang telah termampat di kawah cylinder head lalu menjana pergerakan enjin.Itulah lebih kurang pemahaman bagaimana spark plug berfungsi..

Nak tanya lah bila kita bawa kereta nk ke kanan streeng tu mcm menendang semula bergegar lain mcm bila coner kanan pon perkara yg sama apa punya dia yer ? Ade ke driveshafts dilemma

Sy tak rasa mslh pada absorber atau mounting absorber. Masalah ni mungkin pada komponen paling dekat dgn brek.

Setelah mengeluarkan spark plug wire, periksa dan memastikan spark plug wire dalam keadaan baik, jika berlaku kecacatan pada wayar palam pencucuh gantikan dengan yang baru. Susun mengikut panjang wayar palam pencucuh. Ini memudahkan kita apabila hendak memasangnya semula.

Bagi anda yang belum pernah atau pernah mengalami masalah enjin kereta tak boleh start off (hidup) ini, mungkin anda berminat mengetahui apa sebab enjin kereta anda tidak boleh hidup.

Sampai disini saya rasa anda sudah mengerti bahwa enjin motor perlukan petrol dan nyalaan api plug untuk dihidupkan.Ada minyak tak ada api..enjin tak boleh hidup,begitu juga sebaliknya.

Korang kena check distributer pada enjin, kadang2 api (elektrik) ada masuk dalam distributer tapi motor dalam distributer tak dapat hasilkan elektrik ke palam pencucuh di dalam enjin.

..so pk pk mungkin timing rendah kot,hari jumaat niat nk p kedai moto selepas habis solat jumaat nk betulkan timing,get started motor baru jalan berapa depaaa enjin matii haaaa sudahhhhhh try out start out enjin hidupppp jalan lg berapa depaaa enjin mati commence punya begin tk mahu hiduppppppppp pulaaaaakkkkkk apo kehal ni yobbb aku nk p jumaat ni so tinggal moto tepi jalan p jumaat jln kaki ada org baik hati dia tumpangkan lega jp..lepas habis jumaat abik motor tolak p kedai motor yg haritu tukar weblog tanya apesal motor sy asyik bawak matiiiii lpstu sekrang tk boleh start out kenapaaa yeee haritu baru je tukor weblog bagai tkkn jd lain kot..pomen Check out check out demand smula battry motor enjin hiduppp then dia cakapp ni coil bawah rosak sbb tu battey da lemah...nk tukar mhl rm150 baru je hari habis rm820 so bt keputusan charge battry sejam boleh hidup motor tuuu bawak balik,pomen ckp boleh tahan dlm sehari dua jeee niii.....so ceritanya adakah masalah battry atau coil????? Mohon pakar jawab yeee...terima kasihh اَلسَّلاَ مُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Masalah gearbox ini merupakan satu masalah atau malapetaka yang hebat jika berlaku kerosakan. Tidak kira sama ada gearbox manual atau pun automatik.

ni mau tanye, moto ak 125z ttbe jadi semput dan snng mati. Klu mula2 dihidupkan, okey je tp kalau dah gerak sana sini, nnt senang mati. RPM dulu selalu variety 1k klu idle tp skrng bwh 1k tu yang cpt mati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *