Examine This Report on tanda spark plug kereta rosak

Memang ramai yang mengalami masalah seperti ini. Masalah semput adalah suatu masalah yang biasa berlaku.

Stater coil ditempatkan di dalam megneto/flywheel pada tapaknya.Elektrik untuk nyalaan enjin bermula di sini bagi sistem Cdi.

Consider tukar cdi. Cdi tu ms sejuk dia Okay. Lepas jln lama sket jd panas jd kong. Tgu sejuk dia akan ok balik. So cuba tukar cdi

Yang melekat itu adalah minyak enjin atau minyak hitam. Ini menunjukkan terdapat kebocoran samada di valve stem atau di kebocoran head gasket yang membenarkan minyak enjin melalui masuk ke kebuk pembakaran. Piston ring yang sudah kehausan juga merupakan punca minyak enjin boleh masuk ke kebuk pembakaran.

Untuk mengetahui ia bengkak air atau bengkak berpunca daripada keradangan tekan dengan jari pada bahagian tubuh yang bengkak. Jika kawasan yang ditekan lambat naik maka ia tanda bengkak air.

Jika kesemua palam pencucuh anda diliputi karbon adalah berkemungkinan anda telah memasangkan palam pencucuh dengan julat haba yang salah. Ia menunjukkan campuran udara dan petrol yang terlalu pekat di mana nisbah petrol lebih banyak kemungkinan kerana ada halangan udara untuk masuk ke kebuk pembakaran atau injektor yang bermasalah. Juga sila lakukan 'compression examination' untuk melihat jika enjin anda kurang mampatannya.

Kegagalan pam air boleh menyebabkan kerosakan besar ke atas enjin kereta anda. Kini dengan mengetahui tanda-tanda yang disebutkan di atas, anda boleh menghalang sebarang kerosakan susulan atau lebih besar berlaku. Bertindak segera!

If you have an account, you should login prior to commenting. If you want to possess a profile Image beside your identify, sign up at Gravatar using the very same e-mail handle you employ to remark.

Dek selalu berangan mahu jadi seperti Tiff Needell, akhirnya diberi peluang untuk menyertai dunia media permotoran pada tahun 2012.  

Tanda-tanda begini menunjukkan cecair dalam tabung gelung pencucuh telah berkurangan selepas lama digunakan, suhu tinggi dan voltan tinggi yang dihasilkan melalui gelung sekunder tidak dapat diserap sepenuhnya disebabkan cecair dalam tabung gelung pencucuh tidak mencukupi.

Cabut hos punca keluaran bahan api daripada pam bahan api dan cuba hidupkan enjin. Semasa keadaan ini, bahan api dijangka terpancut keluar dari hos tersebut. Jika terdapat bahan api keluar daripada hos keluaran, mungkin tiada bahan api dalam tangki.

karburetor skru combination tidak boleh pusing 1 setengah pusingan.hanya diantara suku sahaja dari tutup baru timing ok itupun timing tidak memuaskan..saya buntu skrg.adakah tanda coil magnet nak kong atau sebaliknya.terima kasih cikgu.

Salam sejahtera. Sekali lagi saya hendak berkongsi kisah suka duka dengan kereta Proton Waja. Kereta yang lama berjasa dan banyak menyimpan kenangan bersama dan ‘sentimental worth’nya tinggi.

Gatal yang keterlaluan pada kulit anda juga antara petunjuk ada sesuatu yang tidak kena. Bersegeralah mendapatkan perhatian doktor dengan menjalani pemeriksaan dan diagnosis. Kerosakan buah pinggang peringkat awal dikatakan lebih mudah untuk dirawat dan prognosisnya biasanya adalah baik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *